Creëren van betekenisvolle werkgelegenheid

Menso stelt jongeren en werkzoekenden in staat zich optimaal te ontwikkelen naar een passende (werk)plek. Dit doen ze met persoonlijke aandacht, maatwerkoplossingen en in samenwerking met het onderwijs en werkgevers. Ook adviseren en ondersteunen ze ondernemers die in financiële problemen zijn gekomen. Menso voert voor verschillende gemeenten in Zuidoost-Drenthe de wettelijke en preventieve taken van de Participatiewet, Leerplichtwet, Wet Inburgering en Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) uit.

Wat maakt Menso tot impactondernemer?

Het ultieme doel van Menso is dat iedereen werkt. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar passend werk bij werkgevers in de regio, leveren ze een bijdrage aan de Brede Welvaart in Zuidoost-Drenthe.

Hoe zie je dat concreet terug?

Menso helpt jongeren terug naar school of richting een passende baan. Ze ondersteunen en begeleiden werkzoekenden zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen naar een passende (werk)plek. Ze verbinden hen aan werkgevers in de regio die een oplossing zoeken voor openstaande vacatures. Ondernemers met financiële problemen staan ze bij. De leerplichtambtenaren, werk- en scholingscoaches en werkgeversadviseurs stimuleren, coachen, realiseren, verbinden en ondersteunen.

Samen impact maken met Menso

Bedrijven en organisaties kunnen contact opnemen met Menso om te ontdekken hoe ze gezamenlijk impact kunnen maken en bijdragen aan betekenisvol werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen via 0800 1801 en info@menso-emmen.nl.