Gezond, duurzaam en circulair bouwen met regionale impact

Dijkhuis is al drie generaties een familiebedrijf, met aandacht voor gezond, duurzaam en circulair bouwen. Ze willen impact creëren door ontwikkelingen in de bouw te testen, kennis te delen en zelf te bouwen volgens de principes van de bouwbiologie.

Eberhard Dijkhuis (Bron: Eisma Bouwmedia)

Wat maakt Dijkhuis tot impactondernemer?

Door bouwbiologisch te bouwen zet Dijkhuis zich in voor gezonde, duurzame en circulaire woningen en gebouwen. Alles lijkt groen en duurzaam te zijn, maar vaak is er sprake van greenwashing. Met de overtuiging dat ze echt een opgave hebben om goed voor onze aarde te zorgen, bouwt Dijkhuis volgens de richtlijnen van bouwbiologie. Doel van Dijkhuis: een zo gezond mogelijk gebouw voor iedereen die erin woont of werkt, met zo min mogelijk belastende impact van het gebouw op het milieu.

Hoe zie je dat concreet terug?

Dijkhuis is de enige bouwbiologische aannemer in Nederland. Ze hanteren zeven bouwprincipes, die voor hen leidend zijn bij bouwprojecten en in een bouwteam, samen met de klant en bouwpartners. Naast hun eigen bouwprojecten test Dijkhuis ook zelf bouwmaterialen en installaties. Ze delen hun kennis openlijk via masterclasses, om op die manier de (bouw)wereld te helpen innoveren richting een gezonde, duurzame en circulaire bouw.

Samen impact maken met Dijkhuis

Samenwerken kan variëren van het deelnemen aan een vierdelige masterclass bouwbiologie, het samen testen van duurzame en circulaire bouwmaterialen en installaties tot het samen bouwen van een prototype gezonde woning.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Eberhard Dijkhuis, bouwbiologische aannemer, info@dijkhuis.eco, 0523 261 566.

Eberhard Dijkhuis vertelt meer over Dijkhuis
“Wij focussen ons op gezond bouwen, dat wil zeggen: hoe maak je een gebouw gezond voor de mensen die er in wonen en werken.” Dijkhuis heeft, zoals alle bouwbedrijven te maken met de energietransitie en de grondstoffentransitie. Hoe ze daar een weg in vinden? “We beginnen met de mens.”