Een mooi bakkie impact

Drents Bakkie is een sociale, circulaire koffiebranderij voor mensen die zich willen ontwikkelen en zelf gemotiveerd zijn om iets van hun leven te maken. Ze zijn bewust met elkaar, de gemeenschap en de wereld bezig, altijd op zoek naar ontwikkeling en vooruitgang.

Wat maakt Drents Bakkie tot impactondernemer?

Een Drents Bakkie staat voor goede koffie en een positieve maatschappelijke impact in de regio. Zij geloven dat er een plek is voor iedereen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Drents Bakkie maakt daarnaast circulaire impact door samen met hun partners in te zetten op de drie niveaus van circulariteit, reduce, re-use en recycle. Hiermee zorgen ze voor een structurele lagere milieu-impact.

Hoe zie je dat concreet terug?

De branderij wordt gerund door een team van sociaal gemotiveerde koffieliefhebbers en biedt plek voor 15-20 ontwikkelplekken en eventueel betaalde banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De ruimte is onder andere opgeknapt door deelnemers met voornamelijk hergebruikte materialen. Verder zetten ze zich in voor het circulair hergebruiken van koffiedik, dat wordt verwerkt tot bodemverbeteraar. De koffieverpakkingen zamelen ze ook weer in om daar tassen van te maken.

Samen impact maken met Drents Bakkie

Met het afnemen van een abonnement of het bestellen van de koffie lever je direct een bijdrage aan betaald werk voor mensen uit de buurt.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Ruben Haak, koffie-, merk- en strategiebaas, ruben@drentsbakkie.nl.

Ruben Haak vertelt meer over Drents Bakkie
“Wij maken koffie waar werk in zit”, vertelt Ruben Haak. “We moeten er met z’n allen een goed verhaal van maken, maar we moeten het ook doen. (…) Het is tijd voor story changing.”