FC Emmen Naoberschap: niemand buitenspel

Met FC Emmen Naoberschap, de maatschappelijke stichting van FC Emmen, hoeft niemand in de Drentse samenleving meer buitenspel te staan. De kracht van voetbal wordt ingezet om een maatschappelijk doel te behalen. Voor de een is dat meer bewegen, voor de ander is dat een passende baan of opleiding vinden. FC Emmen doet in de regio aan naoberschap.

Wat maakt FC Emmen Naoberschap tot impactondernemer?

FC Emmen wil meer dan 90 minuten voetbal zijn. Met FC Emmen Naoberschap wil de club zich meer dan ooit profileren als een club die een speciale plek inneemt in de Drentse samenleving. Naoberschap wordt gekoppeld aan de vele mogelijkheden die een betaald voetbalclub te bieden heeft. Een voetbalclub heeft immers een groot netwerk en profvoetballers, medewerkers en directieleden zijn rolmodellen.

Hoe zie je dat concreet terug?

FC Emmen Naoberschap organiseert gedurende het voetbalseizoen vijftien vaste maatschappelijke projecten, voor jong tot oud en van vluchtelingen tot mensen met een beperking. Jaarlijks bereikt FC Emmen Naoberschap meer dan 10.000 mensen met haar maatschappelijke programma’s. Hoe divers de projecten ook zijn, het zijn projecten die elke Drent zal aanspreken. Zonder poespas, maar ‘wij doet wat wij zegt’.

Samen impact maken met FC Emmen Naoberschap

FC Emmen Naoberschap kan enerzijds samen het maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven invullen en anderzijds (kwetsbare) doelgroepen de juiste ondersteuning bieden en stapje voor stapje verder helpen.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Jos Schaart, jos.schaart@fcemmen.nl of 06 106 279 56.

Jos Schaart vertelt over FC Emmen Naoberschap
“Iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, die zichzelf wil ontwikkelen, kan zich melden bij FC Emmen Naoberschap en dan gaan we daarmee aan de slag.”