Veel meer dan een kringloopwinkel

Kringloopwarenhuis Het Goed is een sociale onderneming met een missie: werk maken door hergebruik. Ze hebben de ambitie om méér spullen een tweede leven geven en méér mensen een kans bieden op passend werk.

Wat maakt Het Goed tot impactondernemer?

Gebruikte spullen een tweede leven geven, leidt tot positieve maatschappelijke- en milieueffecten. De afvalberg wordt minder groot en Het Goed maakt vele mensen blij met nieuwe spullen. Ook zet Het Goed zich in voor passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe zie je dat concreet terug?

Het Goed zamelt jaarlijks meer dan 30 miljoen kilo textiel en huisraad in. Hiervan wordt ruim 87% hergebruikt. In 2022 kregen ruim 9,1 miljoen herbruikbare spullen een nieuwe, blije eigenaar. Het Goed realiseert deze impact met meer dan 1.800 medewerkers in 31 winkels, zes textielsorteercentra en twee klantcontactcentra. Het Goed is hiervoor PSO30+ gecertificeerd en probeert hiermee voorop te lopen in sociaal en duurzaam ondernemen.

Samen impact maken met Het Goed

Het Goed kan op veel verschillende manieren samenwerken met andere ondernemers voor sociale en/of circulaire impact. Ze kijk bijvoorbeeld hoe ze producten uit reststromen een nieuw leven kunnen geven en hoe ze meer werkplekken kunnen creëren voor doorstroom uit passend werk.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Martijn Bijmolt, directeur Impact, m.bijmolt@hetgoed.nl.