Bij de Drenth is duurzaam genieten vanuit de imkerij

Bijen zijn van groot belang voor de leefomgeving. Door het bestuiven van bloemen en planten zorgen zij ervoor dat deze vruchten gaan dragen en de lokale biodiversiteit in stand blijft. Daarnaast maken ze natuurlijk ook overheerlijke en gezonde honing.

Wat maakt Bij de Drenth tot impactondernemer?

De imkerij zet zich in voor een betere bewustwording over het belang van bijen en hun rol in de eigen leefomgeving. Omdat honingbijen ook lekkere en nuttige producten maken, vormen deze de basis waarop ze de manier van werken vormgeven.

Hoe zie je dat concreet terug?

Bij de Drenth verkoopt onder het merk Tuinhoning de honing op de plek waar de bijen vliegen, echt lokale honing dus. De imkerij plaatst zelfs bijenkasten bij supermarkten, zodat ook zij hun eigen, lokaal verkregen honing kunnen verkopen.
Daarnaast geeft de imkerij presentaties, workshops en gastlessen. Leuk voor een gezellig uitje of in de klas op school.

Samen impact maken met Bij de Drenth

Door te kiezen voor de bijenproducten van Bij de Drenth draag je bij aan de lokale biodiversiteit en door Bij de Drenth in te huren draag je bij aan bewustwording over de noodzaak van een rijke biodiversiteit in de eigen omgeving.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Arjan Bouwhuis, imker, info@bijdedrenth.nl, 06 250 234 76, www.bijdedrenth.nl.

Arjan Bouwhuis vertelt over Imkerij Bij de Drenth
Bij de Drenth biedt lokale honing onder het merk Tuinhoning en verspreid bijenkasten bij supermarkten voor lokale honingverkoop. Ook geven ze educatieve presentaties, workshops en gastlessen om bewustwording over biodiversiteit te vergroten. Kies voor Bij de Drenth en ondersteun de lokale natuur.