Senbis: hoogwaardige duurzame toepassingen uit biologisch afbreekbare polymeren

Senbis Sustainable Polymers ontwikkelt biologisch afbreekbare alternatieven voor hoogwaardige toepassingen waar het materiaal onvermijdelijk in de natuur terechtkomt.

Wat maakt Senbis tot impactondernemer?

Senbis behoort in zijn vakgebied tot de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld. Daarnaast zijn we opleidingsinstituut voor studenten uit Noord-Nederland, en fungeren de lokale overheden regelmatig als ‘launching customer’ voor onze applicaties.

Hoe zie je dat concreet terug?

Senbis werkt aan toepassingen zoals composteerbaar tuinbouwtouw, biologisch afbreekbaar infill voor voetbalvelden, afbreekbare grassprieten voor voetbalvelden, biologisch afbreekbaar trimmerdraad, en diverse toepassingen voor de visserij en mosselteelt.

Samen impact maken met Senbis

Senbis werkt samen met de kunststofverwerkende industrie in Noord-Nederland, en we werken ook samen met NHL Stenden, Van Hall Larenstein, Hanze Hogeschool Groningen, Saxion en de RUG.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Bas Krins, Technisch Directeur, b.krins@senbis.com.

Uitvinden zit bij Bas Krins van Senbis Polymer Innovations in het bloed. Er zijn dan ook nieuwe ontwikkelingen op basis van biologisch afbreekbare kunststoffen. Ze maken gebruik van de regio door samenwerkingen en ook door te testen.