Hernieuwbare grondstoffen, transparantie en circulariteit in vloeroplossingen

Forbo heeft een duurzaam assortiment van linoleum, vinyl en tapijt. Door CO2-reductie, het gebruik van hoog gerecycled materiaal en veilige grondstoffen werkt Forbo naar volledig circulaire vloeroplossingen en het maximaliseren van hernieuwbare grondstoffen.

Het versnipperen van restmateriaal.

Wat maakt Forbo-Novilon tot impactondernemer?

Forbo-Novilon heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en levert een de actieve bijdrage aan positieve maatschappelijke en milieueffecten. Dat doen ze door steeds meer hernieuwbare grondstoffen te gebruiken, circulariteit in vloeroplossingen te bevorderen en de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

Hoe zie je dat concreet terug?

Al meer dan 10 jaar publiceert Forbo-Novilon duurzaamheidsverslagen en biedt transparantie via geverifieerde milieu- en gezondheidsverklaringen. Forbo-Novilon richt zich op het worden van een betrouwbare partner voor volledig circulaire vloeroplossingen met hernieuwbare grondstoffen. Daarnaast is Forbo-Novilon bewust bezig met maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen in samenwerking met de gemeente Coevorden en het UWV door middel van werkervaringsplekken aan te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samen impact maken met Forbo-Novilon

De slogan van Forbo Flooring Systems – creating better environments – geeft uitdrukking aan het streven om bij te dragen aan een betere wereld voor onze planeet en de mensen die erop leven. Als bedrijf zet Forbo-Novilon zich in om de verplichtingen aan toekomstige generaties na te komen. Ze doen dit door concrete stappen te zetten om zo milieuvriendelijk en maatschappelijk mogelijk te zijn. Wanneer je voor je bedrijf op zoekt bent naar een duurzame vloeroplossing, kun je dus uitstekend bij Forbo-Novilon terecht.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Jolanda de Vries, Marketing & Communicatie manager, jolanda.de.vries@forbo.com, tel. 0524 596 868.