Een betekenisvolle plek bij Hunebedcity

Hunebedcity is een overdekt winkeldorp met een gezellig lunchcafé. Het voormalige gemeentehuis van Borger is omgetoverd tot een inspirerende locatie waar mensen met een arbeidsbeperking waardevol werk doen en echt onderdeel zijn van het bedrijf.

Wat maakt Hunebedcity tot impactondernemer?

Hunebedcity gelooft sterk in hergebruik, duurzaamheid en creativiteit. Ze combineren deze elementen in een levendig winkeldorp, waar mensen met een arbeidsbeperking waardevol werk vinden. Daarnaast zijn ze een groothandel in Drentse streekproducten onder de naam ‘Lekker Drents’. Denk aan kniepertjes, bakmixen, diverse snoeperijen, bieren, etc.. Met deze producten creëren ze weer werk in de verpakkingsafdeling.

Hoe zie je dat concreet terug?

Hunebedcity biedt een variëteit aan werkzaamheden voor mensen met een arbeidsbeperking, die gebaat zijn bij het uitvoeren van repeterende werkzaamheden of in een prikkelarme omgeving moeten werken. Duurzaamheid en hergebruik zijn verweven in hun concept. Ze hebben gerecyclede eiken vloerdelen gebruikt voor tafels in het lunchcafé, LED-verlichting geïnstalleerd, warmtepompen, zonnepanelen en een valdempende vloer gemaakt van oude sportschoenen in de speelgrot.

Samen impact maken met Hunebedcity

Door de streekproducten van ‘Lekker Drents’ af te nemen, wat weer meer werk oplevert voor mensen met een arbeidsbeperking. Denk daarbij ook aan kerstpakketten en/of relatiegeschenken. De medewerkers vinden het fantastisch om bijvoorbeeld kerstdozen te vullen. Ze werken zeer nauwkeurig en precies en alle producten worden met veel liefde behandeld en verpakt.

Contact

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kun je contact opnemen met Marissa Hoedeman en Alexander Venema 06 483 133 56, info@hunebedcity.nl, lekkerdrents@gmail.com.