Hunebedcity – Meer dan winkeldorp en horeca

Een plek waar mensen met een beperking betekenisvol werk doen en zich gewaardeerd voelen. Dat is Hunebedcity in het oude gemeentehuis in Borger. De toppers hier doen echt werk en zijn echt onderdeel van het bedrijf. Of het nu in de keuken, achter de bar, de afwas of in een van de vele winkeltjes is. Je doet ertoe!

Hunebedcity is een plek waar verschillende werelden samenkomen. Je kunt er terecht voor een kopje koffie met gebak, lekker lunchen, borrelen of een high-tea. Maar dan is er ook nog het winkeldorp, hier zitten tien verschillende winkels. Variërend van snoepgoed tot aan Blond Amsterdam, chocolade of bloemen. De keuze is enorm. Alles in Hunebedcity heeft één ding gemeen: de werknemers doen ertoe! 

Uitgedaagd
Waar veel mensen met een arbeidsbeperking normaalgesproken in de dagbesteding terecht zouden komen, hebben ondernemers Marissa Hoedeman en Alexander Venema hier een plek gecreëerd waar naar hen wordt omgekeken en waar zij iedere dag weer worden uitgedaagd. Hunebedcity is bedacht door Marissa omdat zij zag hoe haar zusje met een verstandelijke beperking iedere dag weer naar dezelfde dagbesteding ging, zonder dat hier enige groei in zat. “Ik dacht bij mezelf: dat kan toch beter? Ook iemand met een beperking wil en kan groeien en iedere dag opnieuw worden uitgedaagd.”  Precies dat is wat Hunebedcity zo bijzonder maakt. 

Mogelijkheden en oplossingen
Een mooi voorbeeld hiervan is het verhaal van iemand met een arbeidsbeperking die heel graag in de horeca wil werken, maar in een rolstoel zit en bovendien doof is. In een reguliere horecazaak zou dat wel heel lastig zijn, want hoe breng je drankjes rond of neem je bestellingen op van gasten? Marissa en Alexander denken graag in oplossingen en gingen op zoek. “Wij willen iedereen graag een werkplek bieden, waarin ze worden uitgedaagd en waarin zij het naar hun zin hebben.” Inmiddels werkt deze topper in het voorbereidende gedeelte van de horeca. Zij vouwt servetten, helpt mee met het bakken van taarten en helpt nieuwe menukaarten uit te kiezen. Op die manier is ze toch betrokken in de horeca en heeft zij het daar ontzettend naar haar zin. Denken in mogelijkheden en oplossingen dat is iets dat bij Hunebedcity centraal staat. Daarnaast willen Marissa en Alexander ook vooral dat het personeel het naar hun zin heeft en zich op hun plek voelt bij Hunebedcity. Het organiseren van uitjes, personeelsfeestjes, weekendjes weg en vakanties draagt daaraan bij. Dat zijn de dingen waar veel werknemers van Hunebedcity iedere keer weer opnieuw naar uitkijken. 

Begeleiding
Omdat Hunebedcity zich voornamelijk richt op mensen met een verstandelijke beperking, vraagt dat vanzelfsprekend goede zorg. Daarom heeft Hunebedcity geschoold personeel in dienst die de mensen met arbeidsbeperking kunnen begeleiden. Iedere begeleider ondersteunt zo’n vier personen. Naast mensen met een verstandelijke beperking heeft Hunebedcity ook andere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Deze mensen komen vaak bij Hunebedcity terecht via het UWV. “Het gaat dan vaak om mensen die terug willen keren in de arbeidsmarkt. De meeste mensen met arbeidsbeperking die hier werken, zijn hier terechtgekomen omdat Hunebedcity door de jaren heen een goede naam én een goed netwerk heeft opgebouwd.” Alexander en Marissa vertellen dat zij van veel (oud)werknemers terugkrijgen dat Hunebedcity een hele fijne plek is om te leren, te werken en te zijn.

Ieder zijn eigen manier
Voor iedere onderneming geldt dat het in dienst hebben van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt meerwaarde kan hebben. In het geval van Hunebedcity komt dat vooral naar voren in de vorm van loyaliteit en het secuur werken. Dit kan voor iedere onderneming en per persoon natuurlijk verschillen. Daarnaast doe je wat terug voor de maatschappij. Zoals eerder benoemd werkt Hunebedcity voornamelijk met mensen met een verstandelijke beperking. “Dit vraagt een andere aanpak en insteek dan bij een bedrijf dat, naast de werknemers, ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst wil nemen.” Aan ondernemers die ook willen werken met deze doelgroep, geven Marissa en Alexander de tip om voor jezelf na te gaan of je er ook echt gelukkig van wordt en er waarde uit haalt. “Verder geldt: gewoon doen. Iedere werknemer brengt weer wat anders met zich mee, het levert het bedrijf wat op en daarnaast doe je ook nog eens wat terug voor de maatschappij”, besluiten ze. 

Meer informatie: Hunebed City.

Terug naar overzicht